Dakschade en uw verzekering

Om problemen met uw verzekering te voorkomen bij het indienen van een claim, is het belangrijk om uw dak goed te verzorgen. Door veranderende klimatologische omstandigheden nemen de weersomstandigheden steeds extremere vormen aan, waardoor het risico op schade aan uw dak vergroot. Als er na een storm problemen zijn met uw dak en u heeft het niet goed onderhouden, dan kan uw verzekering de schade niet vergoeden.

Op welke momenten kunt u een beroep doen op uw verzekering bij schade aan uw dak in Eersel?

Als uw verzekering schade aan uw dak door storm, brand of diefstal (van dakpannen) dekt, bent u in geval van een probleem gedekt. Lekt uw dak door hevige regenval? In de meeste gevallen kunt u hierop rekenen bij uw verzekering. Zorg ervoor dat u altijd op de hoogte bent van wat uw verzekering precies omvat en wanneer u recht heeft op vergoeding.

Als u schade aan uw dak bemerkt, is het verstandig om foto's te maken en deze, met een duidelijke beschrijving, naar uw verzekeraar te verzenden. Niet alle schade wordt gedekt door de verzekering. Als er sprake is van slijtage of als u zelf niet goed voor uw dak heeft gezorgd, wordt deze schade meestal niet vergoed. Het kan handig zijn om te weten hoeveel u zelf moet betalen bij schade (uw eigen risico).

Het onderhouden van uw dak is essentieel

In de meeste gevallen is schade door gebrek aan onderhoud of normale slijtage niet opgenomen in de polis van de meeste opstal- of woonverzekeringen. Wees er dus op tijd bij en onderhoud uw dak goed. Dan komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Laat All-in Dakonderhoud B.V. u helpen uw dak in goede staat te houden. Neem contact met ons op via 085 106 1493 en vraag een offerte aan.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1493

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom u uw dak in de lente moet laten onderhouden
> Verbeter uw woning met een duurzaam dak
> Zorg dat uw dak bestand is tegen de winterse omstandigheden
> Belangrijke stappen om uw dak in goede staat te houden